Morfar <3



Min morfar fick inte komma hem idag =(
Tycker så synd om honom som ligger där själv.
Så nu hoppas jag att han verkligen får komma hem på söndag som dom sagt.

Film



Wallander är en av mina favorit filmer.
Vi tittade på denna igår & den va riktigt bra. Man satt på spänn många gånger.
Dom sista filmerna har jag varit lite besviken över, men denna va riktigt bra.
Här kommer om filmens handling

Filmens handling

En liten flicka gömmer sig någonstans i Ystad Hon har sett något fruktansvärt
- och måste till varje pris tystas.
Samtidigt inleds en omskriven rättegång om människohandel i Ystad Tingsrätt där Kurt Wallander och åklagaren Katarina Ahlsell utsätts för dödshot.
Den skrämmande situationen tvingar dem långsamt att se med nya ögon på sina yrken och varandras liv.
När det unga vittnet själv tar kontakt med Kurt Wallander
befinner han sig snart mitt uppe i en dramatisk uppgörelse med båda deras liv som insats.


Blir bara ....

Kan äntligen dricka mitt kaffe nu på morgonen =) Har haft nån kräksjuka som slog ut en totalt.
Så gossen smitta oss =(
Men nu har man äntligen ork i kroppen igen =)
Men nu till något helt annat.

Min morfar & jag har genom åren varit väldigt tighta. När jag var liten & va & hälsa på dom så följde jag med min morfar vart han än skulle. Vi va mycket i skogen & han lärde mig en hel del om livet i naturen.
Han har oftast stått på min sida i det mesta & ja bandet mellan oss har varit där. Kanske inte lika tydligt när jag blev äldre, men vi har ändå hela tiden vetat var vi haft varanndra.
I tisdes ringde mamma & berätta att ambulansen hämtat honom. Blev helt stel. Ringde upp sjukhuset & fick informationen att han låg på akuten & att han skulle in & röntga lungorna.
Jag & gossen åkte dit & höll honom sällskap.
Han fick stanna kvar & läkaren berätta att hans hjärta flimmrade & inte orkade driva runt blodet i kroppen.
Min morfar, min trygga klippa i livet. Nu är det fredag & han ska nog få komma hem idag. Så då åker jag till sjukhuset & hämtar upp honom.
Sånt här skrämmer en så oerhört.
Men jag hoppas han inser att han nu måste ta det lugnt & åka in igen om det händer igen.


Massa projekt

Igår kräktes gossen precis hela dagen. Så han gick runder me fryspåsar som fick agera kräkpåse =) Tyckte så synd om honom.
På kvällen åkte vi iväg & köpte en soffa till honom & lyckan va stor. Han skulle inviga den med att sova i den hahaha.. Med hinken bredvid. Men sen på natten kom han & va helt förstörd. Han trodde vi skulle sprängas. Han bad oss lämna hemmet för nån hade satt en sprängladdning på huset. Han hade riktig panik. Fick försöka övertala honom om att det bara va en dröm. & till sist la han sig & höll om mig hårt & somnade om.
Härom dagen fick jag ett ryck om att klädkammaren skulle ses om. Rev ut en massa & sorterade bort kläder som bara ligger & tar plats. Men sen har projektet stannat upp. Varför ger man sig på flera projekt samtidigt innan man enns fullföljt det andra som verkligen behövs. Jaja jag själv som får bita i det sura äpplet =)
Men nu är det inte fullt så mycket kvar. Köket & hallen är klara förutom att golvet skall skuras. Men det tar jag när jag gjort klart stora rummet, klädkammaren, toan & gossens rum. Men det är inte så mycket.
Funderar även på om jag ska iväg & inhandla ett bord till gossen osså Eller om jag ska ta det en annan dag. Men känns roligare om det blir färdigt snart.
Han ska även få nya hyllor & lite sånt & sängen måste bli färdig sänkt, Men sen är det klart =)
Nu ska jag springa t Ica & handla lite ciggor & nåt bröd innan jag fortsätter i hemmet.

Kräk

Imorse när jag vakna tänkte jag låta gossen sova gott ett tag till. Men han kallade strax efteråt. Han hade ont i magen.
Sen tog det inte lång stund. Han kräkte en stor laddning mitt på golvet i stora rummet. Uuuuurk säger jag bara. Men det va bara till att dra fram städhinken & en hel laddning papper.
Sen har han sprungit & kräkt en hel del. Men tack gode gud har han hunnit till toaletten.

Jag har hunnit städa en hel del, men har fortfarande en hel del kvar.
Men det kommer bli en road trip också. Ska med mamma till Ekeby möbelaffär. Jag bara hoppas att jag hittar det jag vill ha hehee. Har ju beslutat mig för att inskaffa en ny tvbänk & ett nytt soffbord. Tycker inte att det jag har nu passar in till den nya mattan hahahaa..
Men först & främst måste gossen va kräkfri i minst en timme.
Va står på ert schema idag?


Monster Show

Denna veckan har varit riktigt semester skön. Mest njutit & tagit dagen som den kommer.
I fredes körde Sara, jag & barnen till Centersyd. Blev en hel del shopping. Barnen va jätte duktiga & dom fick varsin pistol som dom lekt en hel del med =)
Jag hittade äntligen en ny bikini. Har letat & letat men inte hittat nån jag tyckt riktigt mycket om. Men så klart att jag hittade en i min favorit affär New Yorker =)







Sen va det hem & vända för nästa sak på schemat va Monster truck show =)
Dom va oerhört duktiga & där fanns 3 barn med. En på 9, en på 7 & en på 2år. Minstingen charma hela publiken hihiii.
Sen fick 6 personer från publiken åka med när dom körde bil på 2 hjul. Tro mig att min dag blev fullbordad när jag va en av dessa. Det va riktigt skojigt.
Barnen satt som fastklistrade under hela showen. & gossen berätta sen att det va den bästa dagen på mycket länge. Det värmer hjärtat på en =)
Här kommer ett litet axplock utav bilder från showen.

       


Havet är underbart

Dessa sista dagar har varit så härliga. Värmen har stekt & havet har svalkat.
Jag & gossen har tillsammans med Sara & Robin badat en hel del. & barnen har varit super duktiga på att simma.
Efteråt har vi ätit & bara njutit utav att det är semester.
Idag är det kanske inte riktigt badväder, så vi beslöt oss för att bege oss på lite shopping =)
Jag vill ju verkligen hitta ny bikini underdel hehehe. Vem vet, kanske man hittar nåt annat skoj osså.
Så så fort tvätten är klar så beger jag mig t Sara för att pussa på min lille gosse som har tillbringat natten där.
Va händer hos er idag?

Dagens utflykt

Idag begav Jag, gossen, Sara & Robin till Tropikariet.
Blev verkligen en heldag bland alla djuren. Skrattat kan jag verkligen intyga att vi gjorde =) Sara blev attackerad utav en fladdermus, hahahaa. Vi gick där i det mörka rummet & helt plötsligt skrek hon till & då utlöste det att vi andra 3 osså skrek =)
Sen inne bland aporna fastna vi då dom va väldigt nyfikna av sig =) Även lemurerna kom fram till oss. Ja riktigt härligt va det.
På hemvägen cabba vi ner & bara njöt av vinden i håret.
Här kommer lite bilder från denna spännande dag












ÄNTLIGEN!!

Har jag semester =)
& tro mig när jag säger att det verkligen behövdes. Har slitit röven av mig.
Denna helgen har hela min själ lagts ner i företaget för att kunna slappna av i 3 hela veckor.
Så idag börjas semestern med en utflykt. Men vad det blir tänker jag inte avslöja förens jag kommit hem igen =)
Gossen står här & undrar när jag ska börja göra mig iordning. Hehehee..
Hörs senare

Minigolf

Lite bilder från när jag & gossen körde en match i minigolf =)






Spindel

Idag fick jag ett riktigt städ ryck. For fram & städade gossens rum riktigt grundligt, sen dammsög & skura jag golven över allt. Nu har jag bara disk & toa kvar. Hade kunnat ta itu med detta osså om det inte varit för att jag blev rädd för dammsugaren. Medans jag for fram & dammsög i köket så såg jag att det va något bakom tvn. Trodde först att Elis lagt något där. Men IKKE. Det rörde på sig. Såg den största spindeln jag någonsin sett. Den påminnde skarpt om denna....



Fick riktig panik & slängde av munnstycket & dammsög upp den. Men det tog tid innan den klunka in i sugaren. Fy faaan säger jag bara. Nu står dammsugaren med en plastpåse om sig. För jag har verkligen fått för mig att den ska krypa ut igen.
Nån som har nån idé på vad det kan vara för något? Känns nästan som den borde hamna på en utställning över största spindeln i Sverige. Gåshud? JA!!!
Nu sitter jag här med nattciggen & nattölen i största hugget så att jag sen ska kunna slockna skönt.
Massa jobbtankar i huvudet just nu som jag hellst sluppit. Men vill verkligen lämna på bästa sättet innan jag går på semester. På söndag är sista arbetsdagen innan semestern =)
Sen väntar en massa semester mys =)

Lunch i stan

Denna dagen har änn så länge varit mysig.
Började med att arbeta några timmar på morgonen för att sen möta upp mamma & syster i stan för att luncha tillsammans.
Sen blev det lite shopping på mitt jobb me mamma hahahaa.. Kan inte hålla mig borta =)
Nu ska jag börja städa här hemma. Tänkte först ta itu med gossens rum, för annars blir det så lätt att man inte orkar med det & skuter upp det på framtiden hehe..

Hörs kanske senare igen..

Det ska jag till det!

Igår va jag iväg på ett möte som drog ut lite på tiden.
Så jag fick skynda mig lite till jobb, tanken va ju att jag skulle hinna äta innan & så. När jag började köra så enligt bensin mätaren skulle jag komma 80km till. Kör på & när jag kommit mer än halva resan så hackar bilen till, sen en gång till. BENSINSTOPP. Kör in till kanten på motorvägen. Inser att det är omöjligt att komma ut på förarsidan så jag ålar mig ut på andra. Väl ute kommer polisen & frågar vad som hänt. Förklarar att jag trodde där va mer bensin än va där verkligen va. Fick order om att ta ut varningstriangeln. Sagt & gjort & dom kör vidare.
Sara va på väg för att plocka upp mig men för att jag skulle lyckas komma fram till henne fick jag ut på en åker & ner för en brant sten backe. Men jag lyckades. Inte lika ren om fötter & kläder som tidigare men inga störra missöden hehehe. Tistlarna strök sig längs benen på mig. Fan va sur jag va.
Sara skratta ihjäl sig när hon kom. Vi körde & tanka & sen ut på motorvägen igen. Bara det att vi fivk köra rätt långt för att lyckas vända & komma över på andra vägsidan. Men ett gott skratt blev det iallafall =)




Sen väl på jobb rann svetten från en. Sara kom & hämta mig i butiken. Det va "operation rädda fiskmåsbebis" Den hade brutit sin vinge & sprang & skrek, men vi lyckades fånga in den & lämna in den till vetrinärerna & dom i sin tur ringde en fågelräddare.
Dagen blev verkligen annorlunda än man räknat med =)

Nu ska jag stänga ner här.
Men ni får ha en UNDERBAR dag...

Se agapóu

Idag är det 15år sedan beskedet kom.

Mamma var ute & letade i panik. Jag & min syster var hemma.
Det ringde på porttelefonen. Jag sprang ner för trappan & svarade. Det var en polis som ville komma in.
Tryckte på knappen så porten öppnade sig & stod sen med min syster i famnen & öppnade dörren.
Det var 2 poliser som kom in i vårt hem. Dom frågade efter min mamma. Jag berättade att hon var ute & letade efter vår pappa. Dom förklarade för mig att det var mycket viktigt att hon tog kontakt med dom & dom lämnade ett visit kort som jag skulle ge till henne.
Jag var 12år denna dagen & hade inte en aning varför dom kom till oss så.
Beslöt mig för att klä på mig & min syster & gå ut på gården & gunga.
Efter en kort stund hörde jag orden. Vände mig om, såg min mamma komma halvspringandes emot oss. Hon grät kraftigt & jag uppfattade inte vad hon sa. Hon sa orden ännu en gång & denna gången frös mitt blod till is. "Han är DÖD. Han är DÖD.
Stunden senare satt vi i lägenheten & min mormor & morfar hade kommit dit, vi körde ut till olycksplatsen & jag började franetiskt samla ihop allt som jag visste kom från vår bil. Många utav dessa sakerna har jag nu samlade i en låda.
15 år har passerat, men känslan sitter där lika hårt om hjärtat än. Den natten mellan den 6 till 7 Juli förändrade hela livet för hela min familj & saknaden kommer alltid finnas där.
Jag lider med min mamma & min syster.
Min syster hade inte änns fyllt 2år när detta hände så hon har inga egna minnen.
Både jag & mamma har försökt dela med oss utav våra till henne. Men det är inte samma sak.
Jag önskar av hela mitt hjärta att vi fortfarande va vår fina familj & att detta ALDRIG hänt.

σε αγαπώ

Mamma & "styv"pappa <3




Denna låten tillägnar jag min mamma & "styv"pappa <3
Detta är deras låt <3
Fast jag gillar att lyssna på den & tänka tillbaka på tiden då vi var en HEL FAMILJ <3 <3

15år

15 hela år har passerat förbi.
Hela dagen har jag sett ditt ansikte framför mig hela tiden.
Ibland med ett leende på läpparna & ibland med storg sorg.
Känns emellanåt som jag flyttas tillbaka till den här dagen fast för 15år sedan
Ser hela dagen framför mig. Orden, rörelserna, känslorna. Jag minns dom alla
Efter grillningen hos mormor, du begav dig tidigare för arbete.
Väl hemma gick mamma fram & tbx. När mörkret föll satt mamma vid köksbordet helt tom i blicken
När natten steg in va mamma utom sig.
Hon ringde din sökare hela tiden & till sist gick hon ut i mörkret för att leta.
Den natten låg jag bredvid ello & grät.
15år pappa. Saknar dig enormt..

Förlåt

Förlåt för den dåliga uppdateringen, men har jobbat röven av mig så orken har inte riktigt funnits där.
Men lite andra roliga saker har också hunnits med =) Jag & gossen åkte till Hellerup i Danmark för att besöka Experimentarium. En hel dag gick vi rundor & gjorde en massa spännande experiment & lärde oss massor =)

I söndes hyrde vi filmen Farsan. Blev lite besviken. Visst den hade vissa scener som va jätte roliga, men handlingen kändes många gånger rörig. Väldigt mycket utfyllnings scener. Kanske för att jag förväntat mig nåt annat, men i vilket fall som. Den får en 2a av 5 möjliga från mig =)

Igår när jag slutat jobba gick vi en sväng i stan, in på grafitti & smaska bakpotatis & sen tittade vi på små fåglarna som kom fram & tjuvade rester som folk gått ifrån. Dom va så oerhört söta & även rätt modiga hahaa.

Idag är det eftermiddas pass på jobbet (suck) måste säga att även om jag inte direkt är värsta morgon människan så föredra jag att jobba på morgonen. Man får betydligt mycket mer gjort, plus att man sen har dagen fri.
Gossen ska strax väckas. Han har sin fotbolls skola & sen ska han iväg & träffa Tobbe.

RSS 2.0